Maďarský nudlový nákyp

Ingredience


Cukr moučkový 200 g
Hrozinky 50 g
Kandovaná pomerančová kůra 50 g
Marmeláda meruňková 200 g
Máslo čerstvé 100 g
Nudle široké 400 g
Ořechy vlašské 200 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme a scedíme, necháme vychladnout.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme nasekanou kandovanou pomerančovou kůru, hrozinky a polovinu cukru, promícháme s uvařenými nudlemi.
  3. Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme první vrstvu nudlí. Zasypeme strouhanými ořechy, zalijeme rozpuštěným máslem. Překryjeme další vrstvou nudlí, na kterou rozetřeme meruňkovou marmeládu. Dáme poslední vrstvu nudlí, zasypeme strouhanými ořechy, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova asi 20 minut.