Maďarský nudlový nákyp
Ingredience
Cukr moučkový |
200 g |
Hrozinky |
50 g |
Kandovaná pomerančová kůra |
50 g |
Marmeláda meruňková |
200 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Nudle široké |
400 g |
Ořechy vlašské |
200 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme a scedíme, necháme vychladnout.
- Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme nasekanou kandovanou pomerančovou kůru, hrozinky a polovinu cukru, promícháme s uvařenými nudlemi.
- Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme první vrstvu nudlí. Zasypeme strouhanými ořechy, zalijeme rozpuštěným máslem. Překryjeme další vrstvou nudlí, na kterou rozetřeme meruňkovou marmeládu. Dáme poslední vrstvu nudlí, zasypeme strouhanými ořechy, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova asi 20 minut.