Sýrová roláda se salámem
Ingredience
Kečup |
40 g |
Paprika sterilovaná |
30 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Salám měkký |
300 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
300 g |
Sýr smetanový tavený 45% |
60 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Veka |
300 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Tvrdý sýr vložíme do igelitového sáčku, ponoříme do vroucí vody a necháme vařit asi 15 minut. Dáváme pozor, aby do sáčku nenatekla voda. Sýr vyjmeme ze sáčku, ihned rozválíme na slabší plát.
- Do misky vložíme tavený sýr, salám a vejce natvrdo (nakrájíme na drobné kostičky), pažitku posekáme nadrobno, nakládanou papriku pokrájíme na slabé nudličky, vše přidáme do misky k sýru, zalijeme kečupem, opepříme, dobře spolu promícháme, směs poklademe na sýrový plát, zavineme do rolády, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout.
- Hotovou roládu krájíme na plátky a podáváme jako předkrm s krajíčky bílé veky.