Sýrová roláda se salámem

Ingredience


Kečup 40 g
Paprika sterilovaná 30 g
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Salám měkký 300 g
Sýr Ementál (Primátor) 300 g
Sýr smetanový tavený 45% 60 g
Vejce slepičí 2 ks
Veka 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvrdý sýr vložíme do igelitového sáčku, ponoříme do vroucí vody a necháme vařit asi 15 minut. Dáváme pozor, aby do sáčku nenatekla voda. Sýr vyjmeme ze sáčku, ihned rozválíme na slabší plát.
  2. Do misky vložíme tavený sýr, salám a vejce natvrdo (nakrájíme na drobné kostičky), pažitku posekáme nadrobno, nakládanou papriku pokrájíme na slabé nudličky, vše přidáme do misky k sýru, zalijeme kečupem, opepříme, dobře spolu promícháme, směs poklademe na sýrový plát, zavineme do rolády, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout.
  3. Hotovou roládu krájíme na plátky a podáváme jako předkrm s krajíčky bílé veky.