Salát z lososa s hráškem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hrášek mražený |
200 g |
Losos uzený |
200 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Okurka salátová |
100 g |
Omáčka pikantní worcesterová |
30 ml |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
20 g |
Rýže Basmati |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
0.6 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce vysypeme rýži, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přiklopíme, hrnec vložíme do horké trouby a rýži vaříme nejdéle 15 minut. Vyndáme z trouby, necháme ji vychladnout a necháme stranou na další použití.
- V pánvičce zahřejeme 20 g másla, rozklepneme do něj celé vejce, osolíme, opepříme a upečeme po obou stranách. Omeletu necháme vychladnout a nakrájíme na tenké nudličky.
- Do pánve dáme 50 g másla, které zahřejeme. Přidáme oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, přilijeme worcesterskou omáčku, med a vše zamícháme. Přimícháme hrášek, po 2 minutách přisypeme připravenou rýži, nasekanou petrželovou nať a za stálého míchání dusíme, aby změkl hrášek a rýže se zahřála. Nakonec přimícháme připravenou nakrájenou omeletu, na kostky nakrájené filety lososa, dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem, zlehka promícháme.
- Salát rozdělíme na talíře. Každou porcí ozdobíme na tenké proužky nakrájenou salátovou okurkou a podáváme.