Salát z lososa s hráškem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hrášek mražený 200 g
Losos uzený 200 g
Máslo čerstvé 70 g
Med včelí 2 kávová lžička
Okurka salátová 100 g
Omáčka pikantní worcesterová 30 ml
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 20 g
Rýže Basmati 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 0.6 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vysypeme rýži, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přiklopíme, hrnec vložíme do horké trouby a rýži vaříme nejdéle 15 minut. Vyndáme z trouby, necháme ji vychladnout a necháme stranou na další použití.
  2. V pánvičce zahřejeme 20 g másla, rozklepneme do něj celé vejce, osolíme, opepříme a upečeme po obou stranách. Omeletu necháme vychladnout a nakrájíme na tenké nudličky.
  3. Do pánve dáme 50 g másla, které zahřejeme. Přidáme oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, přilijeme worcesterskou omáčku, med a vše zamícháme. Přimícháme hrášek, po 2 minutách přisypeme připravenou rýži, nasekanou petrželovou nať a za stálého míchání dusíme, aby změkl hrášek a rýže se zahřála. Nakonec přimícháme připravenou nakrájenou omeletu, na kostky nakrájené filety lososa, dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem, zlehka promícháme.
  4. Salát rozdělíme na talíře. Každou porcí ozdobíme na tenké proužky nakrájenou salátovou okurkou a podáváme.