Vývar rybí

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer řapíkatý 200 g
Cibule 1 ks
Citrony 0.5 ks
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý celý 4 ks
Petržel - nať 1 hrst
Rybí hlavy 650 g
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 1.3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka nakrájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron nakrájený na kolečka a bílé suché víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme.
  2. Hotový vývar přecedíme a můžeme hned použít, nebo jej můžeme zmrazit.