Vývar rybí
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer řapíkatý |
200 g |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rybí hlavy |
650 g |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
1.3 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka nakrájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron nakrájený na kolečka a bílé suché víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme.
- Hotový vývar přecedíme a můžeme hned použít, nebo jej můžeme zmrazit.