Pečená obalovaná jablka
Ingredience
Cukr vanilka |
3 kávová lžička |
Jablka |
3 ks |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej rostlinný |
7 polévková lžíce |
Sirup javorový |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Nejdříve očistíme jablka, která nakrájíme na plátky zhruba o šíři pěti milimetrů, z plátků vyjmeme jadérka.
- V míse smícháme mouku, vejce, sůl a mléko, směs důkladně promícháme, tak aby vzniklo těsto, které není příliš husté ani řídké. Připravená jablka postupně vhodíme do směsi, jablka musí být celá obalená od těsta.
- Ve větší pánvi rozehřejeme olej a jablka opatrně opékáme z každé strany zhruba jednu až dvě minuty. Opečené jablka přendáme na ubrousek. Když se přebytečný olej vsákne, upravíme jablka na talíř a přelijeme javorovým sirupem. Poprášíme cukrem se skořicí a ihned servírujeme.