Chutný salát z bílých fazolí

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Fazole bílé 600 g
Kerblík 2 špetka
Kmín celý 1 kávová lžička
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme, omyjeme a na kolečka nakrájíme pórek.
  2. Do osolené vařící vody dáme fazole, k nim pak přidáme nakrájený pórek a kmín, vše vaříme 8 až 10 minut. Scedíme přes síto a necháme okapat a vychladnout.
  3. Zálivku připravíme tak, že smícháme bílý vinný ocet a olivový olej, postupně dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Nakonec do zálivky ještě přidáme vodou opláchnuté lístky kerblíku.
  4. Vychladlé fazole s pórkem dobře promícháme v zálivce, přikryjeme a alespoň 1 hodinu necháme uležet.