Chutný salát z bílých fazolí
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Fazole bílé |
600 g |
Kerblík |
2 špetka |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme, omyjeme a na kolečka nakrájíme pórek.
- Do osolené vařící vody dáme fazole, k nim pak přidáme nakrájený pórek a kmín, vše vaříme 8 až 10 minut. Scedíme přes síto a necháme okapat a vychladnout.
- Zálivku připravíme tak, že smícháme bílý vinný ocet a olivový olej, postupně dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Nakonec do zálivky ještě přidáme vodou opláchnuté lístky kerblíku.
- Vychladlé fazole s pórkem dobře promícháme v zálivce, přikryjeme a alespoň 1 hodinu necháme uležet.