Slovenské tvarohové taštičky

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hrubá 400 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Tvaroh měkký - nízkotučný 400 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z hrubé mouky, vajec a 200ml vody vypracujeme na vále těsto. Z těsta vyválíme tenký plát a tvořítkem z něj vykrajujeme kolečka.
  2. Příprava náplně: Tvaroh rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, se žloutky a s citronovou kůrou.
  3. Na polovinu vykrájených koleček položíme vždy lžičku náplně, přikryjeme zbylými kolečky a těsto dobře přitiskneme.
  4. Taštičky vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 5-8 minut.
  5. Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem.