Slovenské tvarohové taštičky
Ingredience
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
400 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
400 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z hrubé mouky, vajec a 200ml vody vypracujeme na vále těsto. Z těsta vyválíme tenký plát a tvořítkem z něj vykrajujeme kolečka.
- Příprava náplně: Tvaroh rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, se žloutky a s citronovou kůrou.
- Na polovinu vykrájených koleček položíme vždy lžičku náplně, přikryjeme zbylými kolečky a těsto dobře přitiskneme.
- Taštičky vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 5-8 minut.
- Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem.