Slovenské langoše

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cukr krupice 1 špetka
Droždí 40 g
Jogurt bílý 100 g
Kečup 100 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1000 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Olej stolní 150 ml
Soda jedlá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z droždí, špetky cukru a trochy vlažného mléka připravíme kvásek. Do mouky vmícháme jedlou sodu a sůl, přilijeme ohřáté mléko, olej, přidáme jogurt a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto.
  2. Igelitový sáček uvnitř vymažeme olejem, vložíme do něj těsto a uložíme do chladničky.
  3. Z těsta můžeme 2-3 dny odebírat vždy potřebný kousek. Rukama potřenýma olejem z něj vytvarujeme placku, kterou smažíme na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách. Langoše při smažení propichujeme vidličkou.
  4. Podáváme s prolisovaným česnekem, kečupem nebo nastrouhaným sýrem.