Slovenské langoše
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cukr krupice |
1 špetka |
Droždí |
40 g |
Jogurt bílý |
100 g |
Kečup |
100 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1000 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
150 ml |
Soda jedlá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z droždí, špetky cukru a trochy vlažného mléka připravíme kvásek. Do mouky vmícháme jedlou sodu a sůl, přilijeme ohřáté mléko, olej, přidáme jogurt a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto.
- Igelitový sáček uvnitř vymažeme olejem, vložíme do něj těsto a uložíme do chladničky.
- Z těsta můžeme 2-3 dny odebírat vždy potřebný kousek. Rukama potřenýma olejem z něj vytvarujeme placku, kterou smažíme na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách. Langoše při smažení propichujeme vidličkou.
- Podáváme s prolisovaným česnekem, kečupem nebo nastrouhaným sýrem.