Jablečný kompot s rozinkami
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Džus jablečný |
300 ml |
Jablka |
3 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Rozinky tmavé |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky.
- Do misky nalijeme jablečnou šťávu a v mikrovlnné troubě vaříme 2 minuty. Do horké šťávy namočíme rozinky asi na 15 minut, slijeme a šťávu uchováme.
- Nakrájená jablka vsypeme do široké misky, přidáme rozinky, polovinu másla, cukr a skořici. Podlijeme trochou jablečné šťávy a přikryté zvolna dusíme v mikrovlnné troubě asi 6 minut za občasného promíchání.
- Do měkkých jablek vmícháme zbylé máslo a kompot podle chuti osladíme.
- Podáváme teplý i vychlazený.