Jablečný kompot s rozinkami

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Džus jablečný 300 ml
Jablka 3 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Rozinky tmavé 1 polévková lžíce
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky.
  2. Do misky nalijeme jablečnou šťávu a v mikrovlnné troubě vaříme 2 minuty. Do horké šťávy namočíme rozinky asi na 15 minut, slijeme a šťávu uchováme.
  3. Nakrájená jablka vsypeme do široké misky, přidáme rozinky, polovinu másla, cukr a skořici. Podlijeme trochou jablečné šťávy a přikryté zvolna dusíme v mikrovlnné troubě asi 6 minut za občasného promíchání.
  4. Do měkkých jablek vmícháme zbylé máslo a kompot podle chuti osladíme.
  5. Podáváme teplý i vychlazený.