Rybí salát s mangem a zázvorem
Ingredience
Filé rybí |
600 g |
Kokos strouhaný |
2 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
1 dl |
Mango |
1 ks |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej sójový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celé listy salátu opláchneme a několik jich dáme do pařáku do hrnce. Na listy položíme rybí filé a v páře necháme vařit 5 až 10 minut.
- Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na plátky.
- Papriky rozpůlíme podélně, zbavíme semen, umyjeme a nakrájíme na nudličky.
- Zálivku připravíme rozmícháním limetové šťávy a kůry, zázvoru, kari a pepře, balzamicového octa, sojového oleje a smetany.
- Do hluboké mísy vložíme zbývající neuvařené listy salátu a na ně dáme na kousky rozdělené rybí filé, mango a papriky. Vše pokapeme zálivkou a posypeme opraženým strouhaným kokosem.