Smažený fogoš
Ingredience
Candát obecný |
400 g |
Citrony |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Olej stolní |
400 ml |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vykuchané a šupin zbavené candáty omyjeme, osušíme a po stranách uděláme příčné zářezy. Ze všech stran osolíme a necháme chvíli odležet.
- Mouku smícháme se sladkou paprikou, ryby v ní obalíme a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Přitom je obloukovitě ohneme, aby se otevřely zářezy.
- Upečené položíme na mísu, dozdobíme plátky citronu a podáváme s vařenými brambory nebo hranolkami.