Sicilský králík
Ingredience
Cibule |
120 g |
Citronová kůra |
10 g |
Králík |
800 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kořen |
80 g |
Sardelová pasta |
30 g |
Sůl |
5 g |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králíka očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče na 12 dkg rozehřátého másla. Přisypeme nakrájenou petržel, cibuli, podlijeme
- vývarem, přendáme do trouby a pečeme do červena. Až maso bude téměř hotové, potřeme ho máslem s rozetřenou sardelovou pastou a dopečeme. Hotového králíka naporcujeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme citronovou kůru, provaříme a scedíme.