Sicilský králík

Ingredience


Cibule 120 g
Citronová kůra 10 g
Králík 800 g
Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kořen 80 g
Sardelová pasta 30 g
Sůl 5 g
Vývar z hovězích kostí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče na 12 dkg rozehřátého másla. Přisypeme nakrájenou petržel, cibuli, podlijeme
  2. vývarem, přendáme do trouby a pečeme do červena. Až maso bude téměř hotové, potřeme ho máslem s rozetřenou sardelovou pastou a dopečeme. Hotového králíka naporcujeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme citronovou kůru, provaříme a scedíme.