Asijský hovězí salát
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
400 g |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kukuřice cukrová nakládaná |
200 g |
Máta |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
6 polévková lžíce |
Rukola |
100 g |
Salát ledový |
1 ks |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Chilli paprička |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
4 polévková lžíce |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
6 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V mísce smícháme najemno nasekanou chilli papričku, cukr, pomerančovou kůru, rybí omáčku a pomerančovou šťávu.
- V kastrůlku přivedeme k varu 4 lžíce vody s pomerančovou šťávou. Přidáme na kostičky nakrájený roštěnec a vše promícháme. Povaříme asi 10 minut.
- Ledový salát omyjeme, listy natrháme na kousky. Rukolu omyjeme a přimícháme do mísy k ledovému salátu. Nakonec do mísy přidáme na proužky nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, kukuřici, uvařené maso, najemno nasekaný koriandr, pažitku, mátu a promícháme.
- Nakonec salát přelijeme pikantní zálivkou, upravíme na talíře a podáváme.