Asijský hovězí salát

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 400 g
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Kukuřice cukrová nakládaná 200 g
Máta 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 6 polévková lžíce
Rukola 100 g
Salát ledový 1 ks
Voda pitná 4 polévková lžíce
Chilli paprička 1 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Omáčka rybí 4 polévková lžíce
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 6 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mísce smícháme najemno nasekanou chilli papričku, cukr, pomerančovou kůru, rybí omáčku a pomerančovou šťávu.
  2. V kastrůlku přivedeme k varu 4 lžíce vody s pomerančovou šťávou. Přidáme na kostičky nakrájený roštěnec a vše promícháme. Povaříme asi 10 minut.
  3. Ledový salát omyjeme, listy natrháme na kousky. Rukolu omyjeme a přimícháme do mísy k ledovému salátu. Nakonec do mísy přidáme na proužky nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, kukuřici, uvařené maso, najemno nasekaný koriandr, pažitku, mátu a promícháme.
  4. Nakonec salát přelijeme pikantní zálivkou, upravíme na talíře a podáváme.