Salát s hovězí panenkou a mangem

Ingredience


Badyán 1 špetka
Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Hovězí svíčková 500 g
Mango 1 ks
Olej slunečnicový 45 ml
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 125 ml
Ořechy vlašské 50 g
Salát ledový 1 ks
Skořice mletá 1 špetka
Chilli omáčka 2 polévková lžíce
Cukr třtinový 20 g
Kari koření 0.5 kávová lžička
Omáčka rybí 2 kávová lžička
Omáčka sójová 65 ml
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Maso vložíme do mísy, zalijeme rybí a sójovou omáčkou, promícháme a necháme marinovat asi 30 minut.
  2. V další misce promícháme třtinový cukr, sójovou omáčku, chilli omáčku, pomerančovou šťávu, rybí omáčku a kari koření.
  3. Ve velké pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm rychle opečeme. Přidáme cukr, špetku skořice, špetku badyánu, přelijeme rybí omáčkou a necháme glazírovat.
  4. Maso přendáme do mísy, přilijeme zálivku, přidáme nasekané vlašské ořechy, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, nasekanou bazalku, na plátky nakrájené mango, natrhaný a omytý ledový salát. Vše důkladně promícháme.
  5. Takto připravený salát servírujeme na talíře a podáváme.