Salát s hovězí panenkou a mangem
Ingredience
Badyán |
1 špetka |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Hovězí svíčková |
500 g |
Mango |
1 ks |
Olej slunečnicový |
45 ml |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
125 ml |
Ořechy vlašské |
50 g |
Salát ledový |
1 ks |
Skořice mletá |
1 špetka |
Chilli omáčka |
2 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
20 g |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Omáčka rybí |
2 kávová lžička |
Omáčka sójová |
65 ml |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Maso vložíme do mísy, zalijeme rybí a sójovou omáčkou, promícháme a necháme marinovat asi 30 minut.
- V další misce promícháme třtinový cukr, sójovou omáčku, chilli omáčku, pomerančovou šťávu, rybí omáčku a kari koření.
- Ve velké pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm rychle opečeme. Přidáme cukr, špetku skořice, špetku badyánu, přelijeme rybí omáčkou a necháme glazírovat.
- Maso přendáme do mísy, přilijeme zálivku, přidáme nasekané vlašské ořechy, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, nasekanou bazalku, na plátky nakrájené mango, natrhaný a omytý ledový salát. Vše důkladně promícháme.
- Takto připravený salát servírujeme na talíře a podáváme.