Čajovo-čokoládové lanýže
Ingredience
Čaj černý |
2 ks |
Čokoláda mléčná |
300 g |
Kakao |
5 polévková lžíce |
Kokosová smetana |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
125 ml |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 30 porcí
- Vodu přivedeme k varu a přelijeme s ní čaj, který ponecháme v hrnku louhovat cca 3 minuty, potom ho přecedíme přes sítko. Do menšího hrnku vlijeme smetanu a vaříme. Jakmile přijde k varu, sundáme z plotny. Do horké smetany nalijeme čaj a přidáme rozlámané kousky čokolády. Mícháme, aby se čokoláda rozpustila. Přidáme máslo a mícháme, dokud není směs hladká.
- Uložíme hmotu do chladničky a počkáme, dokud nevychladne. Jakmile je už tuhá, dobře ji promícháme a přidáme do ní kokosovou smetanu. Stále mícháme.
- Pečicí formu vyložíme alobalem, na něj rozetřeme umíchanou hmotu ve vrstvě silné asi 2 centimetry. V chladničce necháme asi 3 hodiny úplně ztuhnout. Nahřejeme nůž a ztuhlou hmotu krájíme na kousky velké 1 krát 3 centimetry. Obalujeme je v kakau. Necháme v chladnu.