Čajovo-čokoládové lanýže

Ingredience


Čaj černý 2 ks
Čokoláda mléčná 300 g
Kakao 5 polévková lžíce
Kokosová smetana 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Smetana 16% (pochoutková) 125 ml
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu přivedeme k varu a přelijeme s ní čaj, který ponecháme v hrnku louhovat cca 3 minuty, potom ho přecedíme přes sítko. Do menšího hrnku vlijeme smetanu a vaříme. Jakmile přijde k varu, sundáme z plotny. Do horké smetany nalijeme čaj a přidáme rozlámané kousky čokolády. Mícháme, aby se čokoláda rozpustila. Přidáme máslo a mícháme, dokud není směs hladká.
  2. Uložíme hmotu do chladničky a počkáme, dokud nevychladne. Jakmile je už tuhá, dobře ji promícháme a přidáme do ní kokosovou smetanu. Stále mícháme.
  3. Pečicí formu vyložíme alobalem, na něj rozetřeme umíchanou hmotu ve vrstvě silné asi 2 centimetry. V chladničce necháme asi 3 hodiny úplně ztuhnout. Nahřejeme nůž a ztuhlou hmotu krájíme na kousky velké 1 krát 3 centimetry. Obalujeme je v kakau. Necháme v chladnu.