Asijský tataráček
Ingredience
Hovězí svíčková |
400 g |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Limetka |
1 ks |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Wasabi pasta |
0.5 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, očistíme a nasekáme na velmi malé kousky. Nasekané maso vložíme do mísy, přidáme najemno nasekanou šalotku, sójovou omáčku, koriandr, wasabi, nastrouhaný zázvor, sůl, pepř a najemno nasekanou pažitku. Vše důkladně promícháme a z masa utvoříme 4 karbanátky, které klademe na připravené talíře.
- Do každého karbanátku uděláme důlek a do důlku vyklepneme vajíčko. Zdobíme klínky limetky a podáváme.