Hruškové muffinky

Ingredience


Cukr třtinový 100 g
Cukr vanilka 20 g
Hera 80 g
Hrušky 5 ks
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Mouka pšeničná hladká T 650 230 g
Zakysaná smetana 250 g
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr vysypeme do mísy, přidáme na kousky nakrájenou Heru a šlehačem vyšleháme do bílé hmoty, pomalu přidáváme mouku, potom kypřící prášek, vanilkový cukr a nakonec vlijeme smetanu.
  2. Z umytých hrušek odkrojíme tenké plátky na ozdobu a zbytek nakrájíme na malé kostky, které promícháme se zázvorem a přimícháme do připraveného těsta.
  3. Do formy na muffiny položíme košíčky, naplníme je těstem, ozdobíme plátky hrušek a vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut. Do muffinů píchneme párátko, když na něm není nalepené těsto, jsou upečené. Vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.