Filety ze pstruha s omáčkou z cayenského pepře

Ingredience


Koření na ryby 1 špetka
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Pepř cayenský 1 špetka
Pstruh 1200 g
Rajčata 2 ks
Šalotka 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 500 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené filety ze pstruha osolíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na pánvi na části másla po obou stranách.
  2. Očištěnou šalotku nakrájíme, orestujeme na másle, zalijeme smetanou rozmíchanou s trochou mouky a povaříme do zhoustnutí.
  3. Na zbylém másle orestujeme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a spařená, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata. Zalijeme scezenou omáčkou, ochutíme kořením na ryby a cayenským pepřem.
  4. Omáčku podáváme k filetům. Vhodnou přílohou jsou špenátové brambory.