Filety ze pstruha s omáčkou z cayenského pepře
Ingredience
Koření na ryby |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pstruh |
1200 g |
Rajčata |
2 ks |
Šalotka |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
500 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené filety ze pstruha osolíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na pánvi na části másla po obou stranách.
- Očištěnou šalotku nakrájíme, orestujeme na másle, zalijeme smetanou rozmíchanou s trochou mouky a povaříme do zhoustnutí.
- Na zbylém másle orestujeme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a spařená, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata. Zalijeme scezenou omáčkou, ochutíme kořením na ryby a cayenským pepřem.
- Omáčku podáváme k filetům. Vhodnou přílohou jsou špenátové brambory.