Bramborové karbanátky z prosa

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Kmín celý 3 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Olej slunečnicový 60 ml
Proso - obilky 250 g
Strouhanka 150 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 1 ks
Zelí kysané 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Proso nasypeme do sítka, propláchneme vroucí vodou, překlopíme do mléka, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Do husté prosné kaše přimícháme rozmačkané brambory, osolíme, přidáme vejce, přisypeme strouhanku a vypracujeme těsto. Z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, ze kterých tvarujeme karbanátky. Protože těsto trochu lepí, karbanátky obalíme v hladké mouce a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
  2. Zakysané zelí podusíme 15 minut ve vlastním nálevu, okmínujeme a podáváme jako přílohu.