Bramborové karbanátky z prosa
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Kmín celý |
3 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Olej slunečnicový |
60 ml |
Proso - obilky |
250 g |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zelí kysané |
600 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Proso nasypeme do sítka, propláchneme vroucí vodou, překlopíme do mléka, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Do husté prosné kaše přimícháme rozmačkané brambory, osolíme, přidáme vejce, přisypeme strouhanku a vypracujeme těsto. Z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, ze kterých tvarujeme karbanátky. Protože těsto trochu lepí, karbanátky obalíme v hladké mouce a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
- Zakysané zelí podusíme 15 minut ve vlastním nálevu, okmínujeme a podáváme jako přílohu.