Bramborové karbanátky z telecích jater
Ingredience
Brambory |
600 g |
Játra telecí |
250 g |
Majoránka |
5 g |
Olej slunečnicový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Telecí játra umeleme na masovém strojku, syrové brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu. Játra s bramborami promícháme, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, vejce, strouhanku a vymícháme těsto.
- V pánvi rozpálíme olej, z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, tvarujeme karbanátky a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
- Karbanátky vyskládáme na servírovací mísu a ještě teplé podáváme.