Bramborové karbanátky z telecích jater

Ingredience


Brambory 600 g
Játra telecí 250 g
Majoránka 5 g
Olej slunečnicový 60 ml
Pepř černý mletý 3 g
Strouhanka 200 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí játra umeleme na masovém strojku, syrové brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu. Játra s bramborami promícháme, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, vejce, strouhanku a vymícháme těsto.
  2. V pánvi rozpálíme olej, z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, tvarujeme karbanátky a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
  3. Karbanátky vyskládáme na servírovací mísu a ještě teplé podáváme.