Bramborový koláč s masem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Brambory 400 g
Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Jehněčí maso 500 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika mletá uzená 1 kávová lžička
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 120 g
Vejce slepičí 8 ks
Máslo čerstvé 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Jehněčí maso nakrájíme na kostky a umeleme.
  2. Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje, přidáme mleté jehněčí maso, najemno nasekaný česnek, cibuli, mletou papriku a za stálého míchání opékáme. Pak maso odložíme stranou.
  3. Do druhé pánve dáme zbytek oleje, na plátky nakrájené brambory a opékáme je dohněda. Přidáme maso a ještě dalších 5 minut opékáme společně s bramborami.
  4. V míse smícháme vejce, smetanu, najemno nasekanou pažitku, bazalku, osolíme a opepříme.
  5. Maso na pánvi posypeme nastrouhaným ementálem, promícháme a přilijeme vaječnou směs. Vše opět důkladně promícháme.
  6. Zapékací mísu vymažeme máslem a hotovou směs do ní nalijeme. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Po upečení ihned servírujeme.