Bramborový koláč s masem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Brambory |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Jehněčí maso |
500 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá uzená |
1 kávová lžička |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
120 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Jehněčí maso nakrájíme na kostky a umeleme.
- Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje, přidáme mleté jehněčí maso, najemno nasekaný česnek, cibuli, mletou papriku a za stálého míchání opékáme. Pak maso odložíme stranou.
- Do druhé pánve dáme zbytek oleje, na plátky nakrájené brambory a opékáme je dohněda. Přidáme maso a ještě dalších 5 minut opékáme společně s bramborami.
- V míse smícháme vejce, smetanu, najemno nasekanou pažitku, bazalku, osolíme a opepříme.
- Maso na pánvi posypeme nastrouhaným ementálem, promícháme a přilijeme vaječnou směs. Vše opět důkladně promícháme.
- Zapékací mísu vymažeme máslem a hotovou směs do ní nalijeme. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Po upečení ihned servírujeme.