Houskové knedlíky se zelím

Ingredience


Cibule 160 g
Kmín celý 5 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hrubá 800 g
Slanina vepřová 240 g
Sůl 10 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Zelí kysané 800 g
Žemle tuková 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Starší housky nakrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky.
  2. Do mísy nasypeme mouku, přisypeme housky a promícháme. Přidáme vejce, žloutek, kousek másla, sůl, přilijeme mléko a vypracujeme knedlíkové těsto. Vytvoříme podlouhlé knedlíky, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme zvolna 25 až 30 minut. Mezitím připravíme zelí.
  3. V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zpěníme, přilijeme zelí ze sklenice i s nálevem, okmínujeme a 15 minut podusíme.
  4. Knedlíky vyndáme z vody, přes nit nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím se slaninou a podáváme.