Houskové knedlíky se zelím
Ingredience
Cibule |
160 g |
Kmín celý |
5 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
800 g |
Slanina vepřová |
240 g |
Sůl |
10 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zelí kysané |
800 g |
Žemle tuková |
300 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Starší housky nakrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky.
- Do mísy nasypeme mouku, přisypeme housky a promícháme. Přidáme vejce, žloutek, kousek másla, sůl, přilijeme mléko a vypracujeme knedlíkové těsto. Vytvoříme podlouhlé knedlíky, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme zvolna 25 až 30 minut. Mezitím připravíme zelí.
- V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zpěníme, přilijeme zelí ze sklenice i s nálevem, okmínujeme a 15 minut podusíme.
- Knedlíky vyndáme z vody, přes nit nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím se slaninou a podáváme.