Hovězí maso dušené na rajčatech

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí plec 800 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčatová šťáva 2 dl
Slanina vepřová 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, osolíme opepříme.
  2. Slaninu vyškvaříme v kastrole, přidáme máslo, pokrájenou cibuli a zlehka osmahneme. Poté přidáme maso a po všech stranách opečeme. Jakmile je opečeme, mírně je podléváme sterilovanou rajčatovou šťávou (nebo přidáme ke konci dušení 4 oloupaná a pokrájená rajčata.) Přikryté dusíme do měkka.
  3. Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a krátce povaříme.