Hovězí maso dušené na rajčatech
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí plec |
800 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčatová šťáva |
2 dl |
Slanina vepřová |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Maso očistíme, osolíme opepříme.
- Slaninu vyškvaříme v kastrole, přidáme máslo, pokrájenou cibuli a zlehka osmahneme. Poté přidáme maso a po všech stranách opečeme. Jakmile je opečeme, mírně je podléváme sterilovanou rajčatovou šťávou (nebo přidáme ke konci dušení 4 oloupaná a pokrájená rajčata.) Přikryté dusíme do měkka.
- Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a krátce povaříme.