Krupicové knedlíky s houskou

Ingredience


Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 400 ml
Pšeničná krupice 160 g
Rohlíky bílé 3 ks
Sůl 10 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme mléko, přivedeme k varu, přidáme máslo, osolíme a za stálého míchání přisypeme krupici. Rychle a důkladně rozmícháme. Povaříme, až kaše zhoustne, odstavíme. Necháme vychladnout. Housky nebo rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme do kaše, přimícháme vejce, necháme chvilku odpočinout a vytvarujeme z těsta dvě podlouhlé šišky. Vložíme je do osolené vroucí vody a zvolna vaříme asi 20 minut.
  2. Uvařené knedlíky nití nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.