Krupicové knedlíky s houskou
Ingredience
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Pšeničná krupice |
160 g |
Rohlíky bílé |
3 ks |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce nalijeme mléko, přivedeme k varu, přidáme máslo, osolíme a za stálého míchání přisypeme krupici. Rychle a důkladně rozmícháme. Povaříme, až kaše zhoustne, odstavíme. Necháme vychladnout. Housky nebo rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme do kaše, přimícháme vejce, necháme chvilku odpočinout a vytvarujeme z těsta dvě podlouhlé šišky. Vložíme je do osolené vroucí vody a zvolna vaříme asi 20 minut.
- Uvařené knedlíky nití nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.