Zahuštěná zelená polévka s masovými kuličkami
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazole |
200 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Česnek |
2 stroužek |
Kečup ostrý |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci s rozehřátým máslem opečeme, přidáme oloupané a na malé kostky nakrájené brambory, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, vysypeme nakrájené zelené fazolky, zalijeme vodou a pod poklici povaříme 15 minut. Potom ještě horkou polévku mixérem rozmixujeme, podle vlastní chutě osolíme, opepříme, vylijeme smetanu, přivedeme k varu a hned polévku odstavíme.
- Uvařenou polévku porcujeme na hluboké talíře, do každé porce položíme masové kuličky a podáváme.
- Masové kuličky: Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, rukou dobře promícháme, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, kečup, rozklepneme celé vejce, vysypeme strouhanku, všechny suroviny ještě důkladně promícháme. Z připraveného těsta rukama tvarujeme malé kuličky a na pánvi s olejem opečeme.