Zahuštěná zelená polévka s masovými kuličkami

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Fazole 200 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Česnek 2 stroužek
Kečup ostrý 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci s rozehřátým máslem opečeme, přidáme oloupané a na malé kostky nakrájené brambory, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, vysypeme nakrájené zelené fazolky, zalijeme vodou a pod poklici povaříme 15 minut. Potom ještě horkou polévku mixérem rozmixujeme, podle vlastní chutě osolíme, opepříme, vylijeme smetanu, přivedeme k varu a hned polévku odstavíme.
  2. Uvařenou polévku porcujeme na hluboké talíře, do každé porce položíme masové kuličky a podáváme.
  3. Masové kuličky: Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, rukou dobře promícháme, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, kečup, rozklepneme celé vejce, vysypeme strouhanku, všechny suroviny ještě důkladně promícháme. Z připraveného těsta rukama tvarujeme malé kuličky a na pánvi s olejem opečeme.