Kořeněná křidélka
Ingredience
Kuřecí křídla |
800 g |
Petržel kudrnka |
40 g |
Česnek |
1 stroužek |
Kurkuma |
5 g |
Limetková šťáva |
70 ml |
Med včelí |
40 ml |
Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Skořice mletá |
10 g |
Sůl |
8 g |
Zázvor mletý |
5 g |
Jogurt bílý |
50 ml |
Koriandr čerstvý |
20 g |
Omáčka sójová |
20 ml |
Paprika žlutá |
200 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Všechny ingredience na marinádu vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Kuřecí křídla narovnáme do mělké mísy a zalijeme marinádou tak, aby byla ponořená. Zakryté necháme 2 hodiny marinovat.
- Mezitím papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na půlky a 1O minut ogrilujeme za častého obracení. Hotové necháme vychladnout a vložíme do mixéru spolu s bílým jogurtem a rozmixujeme dohladka. V misce smícháme se sójovou omáčkou, pepřem a koriandrem a uložíme do chladna.
- Marinované maso napícháme na špízové jehly a opékáme na grilu, průběžně otáčíme a natíráme marinádou. Hotové ozdobíme snítkou petrželky a podáváme s paprikovým dipem.