Kořeněná křidélka

Ingredience


Kuřecí křídla 800 g
Petržel kudrnka 40 g
Česnek 1 stroužek
Kurkuma 5 g
Limetková šťáva 70 ml
Med včelí 40 ml
Olej arašídový (podzemnicový) 40 ml
Omáčka sójová 40 ml
Skořice mletá 10 g
Sůl 8 g
Zázvor mletý 5 g
Jogurt bílý 50 ml
Koriandr čerstvý 20 g
Omáčka sójová 20 ml
Paprika žlutá 200 g
Pepř černý mletý 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechny ingredience na marinádu vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Kuřecí křídla narovnáme do mělké mísy a zalijeme marinádou tak, aby byla ponořená. Zakryté necháme 2 hodiny marinovat.
  2. Mezitím papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na půlky a 1O minut ogrilujeme za častého obracení. Hotové necháme vychladnout a vložíme do mixéru spolu s bílým jogurtem a rozmixujeme dohladka. V misce smícháme se sójovou omáčkou, pepřem a koriandrem a uložíme do chladna.
  3. Marinované maso napícháme na špízové jehly a opékáme na grilu, průběžně otáčíme a natíráme marinádou. Hotové ozdobíme snítkou petrželky a podáváme s paprikovým dipem.