Kuřecí prsty v těstíčku
Ingredience
Kuřecí prsa |
1 kg |
Olej rostlinný |
300 ml |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Sherry brandy |
60 ml |
Vývar drůbeží |
200 ml |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
60 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na marinádu nastrouháme zázvor a citronovou kůru a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Kuřecí maso nakrájíme na proužky široké cca 1 cm,vložíme do kameninové nádoby, přelijeme marinádou a necháme odležet cca 30 minut.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku a citronovou šťávu. Ve vzniklém těstíčku obalíme kousky masa. Poté je osmažíme cca 5 minut dozlatova v oleji rozpáleném na 180 °C. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
- Připravíme omáčku. Marinádu přelijeme do hrnce, přidáme vývar a přivedeme k varu. Citronovou šťávu rozmícháme s kukuřičným škrobem a vzniklou pastu přidáme do vývaru. Mícháme do zhoustnutí.
- Podáváme s omáčkou.