Kuřecí prsty v těstíčku

Ingredience


Kuřecí prsa 1 kg
Olej rostlinný 300 ml
Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Sherry brandy 60 ml
Vývar drůbeží 200 ml
Zázvor celý 1 kávová lžička
Citronová šťáva 60 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Maizena - kukuřičný škrob 2 polévková lžíce
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na marinádu nastrouháme zázvor a citronovou kůru a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Kuřecí maso nakrájíme na proužky široké cca 1 cm,vložíme do kameninové nádoby, přelijeme marinádou a necháme odležet cca 30 minut.
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku a citronovou šťávu. Ve vzniklém těstíčku obalíme kousky masa. Poté je osmažíme cca 5 minut dozlatova v oleji rozpáleném na 180 °C. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
  3. Připravíme omáčku. Marinádu přelijeme do hrnce, přidáme vývar a přivedeme k varu. Citronovou šťávu rozmícháme s kukuřičným škrobem a vzniklou pastu přidáme do vývaru. Mícháme do zhoustnutí.
  4. Podáváme s omáčkou.