Houbové závitky z listového těsta
Ingredience
Bazalka |
30 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
200 g |
Listové těsto |
150 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
30 g |
Pistácie |
30 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Majonéza |
110 g |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velké pánvi rozpálíme máslo s olejem, vložíme nadrobno nakrájený česnek a nasekanou cibuli a zprudka osmahneme. Mezitím v mixéru rozsekáme houby a přidáme do pánve. Cca 5 min zvolna osmažíme. Směs zaprášíme moukou a důkladně promícháme. Přilijeme vodu a mícháme do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout a přidáme nadrobno nasekanou pažitku a bazalku.
- Těsto rozválíme na 6 plátů, každý potřeme částí houbové směsi a posypeme nadrobno nasekanými praženými pistáciemi. Srolujeme a přeložíme napůl tak, aby vznikl špalík. Překrojíme na 8 kousků a vložíme na 5 minut do mrazáku.
- Poté závitky rozložíme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme 12-15 minut dozlatova.
- Mezitím nasekáme bylinky, smícháme s majonézou a necháme odležet min. 30 minut. Ochutíme solí, pepřem a podáváme k závitkům.