Hovězí maso dušené se zeleninou a brambory

Ingredience


Brambory 300 g
Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka vys. peč. 600 g
Morek 120 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné maso nakrájíme na malé kostky, morek, mrkev a brambory na tenké plátky. Ostatní zeleninu rozkrájíme na drobno.
  2. Zapékací mísu vyložíme na dně plátky morku a masa, poslíme, opepříme a následně dáme vrstvu osolených brambor a mrkve, cibule a posypeme sekanou zeleninou. Vrstvy opakujeme ještě jednou.
  3. Pokrm dusíme v troubě cca 1 1/2 hodiny.
  4. Podáváme v zapékací míse.
  5. Jako přílohu podáváme saláty.