Hovězí maso dušené se zeleninou a brambory
Ingredience
Brambory |
300 g |
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
600 g |
Morek |
120 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné maso nakrájíme na malé kostky, morek, mrkev a brambory na tenké plátky. Ostatní zeleninu rozkrájíme na drobno.
- Zapékací mísu vyložíme na dně plátky morku a masa, poslíme, opepříme a následně dáme vrstvu osolených brambor a mrkve, cibule a posypeme sekanou zeleninou. Vrstvy opakujeme ještě jednou.
- Pokrm dusíme v troubě cca 1 1/2 hodiny.
- Podáváme v zapékací míse.
- Jako přílohu podáváme saláty.