Palačinky plněné smetanovými slávkami

Ingredience


Cibule 2 polévková lžíce
Mušle slávky 2 kg
Pepř bílý 1 špetka
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Petržel - nať 4 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Víno bílé 110 ml
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Petržel kudrnka 6 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 6 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Použijeme pouze neotevřené. Do velkého hrnce vlijeme víno, přidáme nakrájenou cibuli, stonky petržele a rozdrcené kuličky černého pepře a přivedeme k varu. Vložíme slávky, zakryjeme a zprudka vaříme 3-4 minuty, dokud se lastury neotevřou. Neotevřené odstraníme. Vývar slijeme, necháme vychladnout, ochutíme solí a pepřem.
  2. Na těsto nasypeme do mísy mouku, rozklepneme vejce, přilijeme vývar a 2 lžíce smetany. Důkladně rozšleháme a necháme cca 60 minut odpočinout. Poté v pánvi rozpálíme lžíci másla a zašleháme do těsta.
  3. Rozpálíme další část másla a vlijeme trochu těsta. Postupně smažíme po obou stranách palačinky dozlatova. Hotové srolujeme a uchováme teplé.
  4. V kastrůlku rozehřejeme zbylou smetanu a přidáme do ní vyloupané slávky. Zlehka promícháme. Do každé palačinky zabalíme část slávek, posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a znovu srolujeme. Ihned teplé podáváme.