Marinované kalamáry se zálivkou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Citronová šťáva |
90 ml |
Kalamáry |
1 kg |
Olej olivový |
110 ml |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
70 ml |
Hořčice Dijonská |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na marinádu smícháme v míse citronovou šťávu s prolisovaným česnekem a olivovým olejem ( jednu lžíci oleje necháme stranou na smažení ). Vložíme Kalamáry a necháme alespoň 3 hodiny marinovat.
- Na zálivku vlijeme do misky citronovou šťávu, olej, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, najemno nakrájený česnek a hořčici. Osolíme a opepříme, mícháme do zhoustnutí.
- V pánvi rozpálíme lžíci oleje, vložíme Kalamáry a osmažíme doměkka. Hotové rozdělíme na misky, zakápneme zálivkou a ihned podáváme.