Marinované kalamáry se zálivkou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Citronová šťáva 90 ml
Kalamáry 1 kg
Olej olivový 110 ml
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 70 ml
Hořčice Dijonská 0.5 kávová lžička
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1.5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na marinádu smícháme v míse citronovou šťávu s prolisovaným česnekem a olivovým olejem ( jednu lžíci oleje necháme stranou na smažení ). Vložíme Kalamáry a necháme alespoň 3 hodiny marinovat.
  2. Na zálivku vlijeme do misky citronovou šťávu, olej, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, najemno nakrájený česnek a hořčici. Osolíme a opepříme, mícháme do zhoustnutí.
  3. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, vložíme Kalamáry a osmažíme doměkka. Hotové rozdělíme na misky, zakápneme zálivkou a ihned podáváme.