Chlebíček s ovocem a otrubami

Ingredience


Cukr moučkový 135 g
Kandované ovoce 250 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mléko nízkotučné 290 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 185 g
Ořechy vlašské 50 g
Otruby pšeničné 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené ovoce, otruby, práškový cukr a nízkotučné mléko smícháme v misce, přikryjeme fólií a hodinu necháme v klidu.
  2. Prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a nahrubo nasekanými vlašskými ořechy smícháme s připravenou směsí z ovoce a mléka. Smíchané směsi vlijeme do hranaté formy, na biskupský chlebíček 20x10 cm, s pečicím papírem a vložíme do předem rozehřáté trouby na 175 °C a pečeme asi 1 hodinu. Po 1 hodině vytáhneme z trouby, necháme ještě 5 minut ve formě a teprve potom vyklopíme a necháme vychladnout.