Chlebíček s ovocem a otrubami
Ingredience
Cukr moučkový |
135 g |
Kandované ovoce |
250 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mléko nízkotučné |
290 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
185 g |
Ořechy vlašské |
50 g |
Otruby pšeničné |
125 g |
-
Doba přípravy: 80 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Sušené ovoce, otruby, práškový cukr a nízkotučné mléko smícháme v misce, přikryjeme fólií a hodinu necháme v klidu.
- Prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a nahrubo nasekanými vlašskými ořechy smícháme s připravenou směsí z ovoce a mléka. Smíchané směsi vlijeme do hranaté formy, na biskupský chlebíček 20x10 cm, s pečicím papírem a vložíme do předem rozehřáté trouby na 175 °C a pečeme asi 1 hodinu. Po 1 hodině vytáhneme z trouby, necháme ještě 5 minut ve formě a teprve potom vyklopíme a necháme vychladnout.