Marinované kuřecí saté

Ingredience


Arašídová pomazánka 2 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kuřecí prsa 500 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pasta Sambal Oelek 0.5 kávová lžička
Voda pitná 100 ml
Zázvor celý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky velikosti cca 2 cm. Na marinádu v míse rozmícháme vodu s arašídovou pomazánkou, medem, sójovou omáčkou, citronovou šťávou, sambalem, strouhaným zázvorem a nasekanou cibulí. Vložíme kousky masa a necháme marinovat minimálně 2 hodiny.
  2. Poté kuře vyndáme z marinády, tu přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme trochu zredukovat.
  3. Maso napícháme na špízové jehly nebo špejle a grilujeme cca 5 minut. Podáváme teplé s marinádou.