Marinované kuřecí saté
Ingredience
Arašídová pomazánka |
2 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
500 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pasta Sambal Oelek |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
100 ml |
Zázvor celý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso nakrájíme na kostky velikosti cca 2 cm. Na marinádu v míse rozmícháme vodu s arašídovou pomazánkou, medem, sójovou omáčkou, citronovou šťávou, sambalem, strouhaným zázvorem a nasekanou cibulí. Vložíme kousky masa a necháme marinovat minimálně 2 hodiny.
- Poté kuře vyndáme z marinády, tu přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme trochu zredukovat.
- Maso napícháme na špízové jehly nebo špejle a grilujeme cca 5 minut. Podáváme teplé s marinádou.