Bešamelová omáčka s cibulí

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 0.25 ks
Máslo čerstvé 25 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 25 g
Muškátový květ 1 špetka
Pepř černý celý 6 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme mléko do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a spolu takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.