Bešamelová omáčka s cibulí
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
0.25 ks |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý celý |
6 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do hrnce nalijeme mléko do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a spolu takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.