Sněhový nákyp (suflé) s exotickým ovocem
Ingredience
Broskve |
400 g |
Cukr moučkový |
150 g |
Granadilla |
2 ks |
Tuk |
1.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čtyři keramické formy na bochánky vymažeme tukem, vysypeme 1 lžičkou moučkového cukru a připravíme na plech.
- Dohladka rozmixujeme okapané konzervované broskve, šťávu odložíme. Z granadill vydlabeme dužinu a smícháme ji s 1/2 šálkem rozmixovaných broskví. Zbytek broskví a 60 ml broskvové šťávy smícháme.
- Ze tří bílků ušleháme sníh, nejlépe elektrickým šlehačem, postupně přisypáváme moučkový cukr, dokud sníh neztuhne. Pak lehce vmícháme ovocnou směs, rozdělíme do připravených forem a pečeme 10-12 minut v předehřáté troubě (190°C), dokud sníh na povrchu trochu nezezlátne.
- Hotové suflé pocukrujeme a teplé podáváme se zbylou šťávou z konzervovaných broskví.