Moučník z drobenky s hruškami a rebarborou
Ingredience
Cukr moučkový |
2.5 polévková lžíce |
Hrušky |
3 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
185 g |
Reveň (Rebarbora) |
450 g |
Tuk |
60 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 26 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Velké oloupané plátky hrušky, bez jadřince, vodu a 2 lžičky cukru smícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 3 minuty, přikryté pokličkou. Pak přidáme nakrájenou rebarboru a vaříme 2-3 minuty.
- Nahrubo rozmixujeme ovesné vločky, přidáme rozpuštěný tuk s nízkým obsahem cholesterolu, zbytek cukru a pořádně promícháme.
- Do máslem vymazané ohnivzdorné misky nasypeme připravené ovoce a posypeme ovesnou směsí a dozlatova pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut.