Moučník z drobenky s hruškami a rebarborou

Ingredience


Cukr moučkový 2.5 polévková lžíce
Hrušky 3 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Ovesné vločky 185 g
Reveň (Rebarbora) 450 g
Tuk 60 g
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Velké oloupané plátky hrušky, bez jadřince, vodu a 2 lžičky cukru smícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 3 minuty, přikryté pokličkou. Pak přidáme nakrájenou rebarboru a vaříme 2-3 minuty.
  2. Nahrubo rozmixujeme ovesné vločky, přidáme rozpuštěný tuk s nízkým obsahem cholesterolu, zbytek cukru a pořádně promícháme.
  3. Do máslem vymazané ohnivzdorné misky nasypeme připravené ovoce a posypeme ovesnou směsí a dozlatova pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut.