Jahody s vínem a ricottou
Ingredience
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Jahody zahradní |
450 g |
Mandle plátky |
125 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Ricotta |
200 g |
Víno Marsala |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mandlové lupínky opekáme dozlatova v troubě předehřáté na 190°C asi 6-8 minut.
- Jahody bez stopek, moučkový cukr a bílé sicilské víno marsala v misce smícháme, přikryjeme fólií a jednu hodinu necháme v chladničce.
- Dohladka vyšleháme nízkotučnou ricottu s medem.
- K odleželým jahodám přidáme kopeček šlehané ricotty a posypeme opečenými mandlovými plátky.