Nákyp s oříškovou omáčkou

Ingredience


Cukr krystal 4 polévková lžíce
Cukr moučkový 125 g
Hrozinky 125 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mandle mleté 85 g
Mléko polotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 175 g
Olej kukuřičný 1.25 dl
Ořechy vlašské 60 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrolu dáme hrozinky s 1,25 dl vody. Uvedeme do varu a odstavíme. Necháme 10 minut máčet a poté scedíme.
  2. Cukr, olej a mleté mandle ušleháme do husté pasty, přidáváme postupně vejce. Mouku s kypřícím práškem smícháme s hrozinkami a zamícháme do směsi.
  3. Formu na pudink vyložíme pečícím papírem.
  4. Do pánve dáme nasekané vlašské ořechy, mleté mandle, mléko a krystalový cukr. Uvedeme do varu a 10 minut povaříme.
  5. Směs na nákyp dáme do formy a zalijeme připravenou horkou omáčkou.
  6. V předheřáté troubě pečeme 60 minut při teplotě 170 stupňů.
  7. Podáváme teplé.