Nákyp s oříškovou omáčkou
Ingredience
Cukr krystal |
4 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
125 g |
Hrozinky |
125 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mandle mleté |
85 g |
Mléko polotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
175 g |
Olej kukuřičný |
1.25 dl |
Ořechy vlašské |
60 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do kastrolu dáme hrozinky s 1,25 dl vody. Uvedeme do varu a odstavíme. Necháme 10 minut máčet a poté scedíme.
- Cukr, olej a mleté mandle ušleháme do husté pasty, přidáváme postupně vejce. Mouku s kypřícím práškem smícháme s hrozinkami a zamícháme do směsi.
- Formu na pudink vyložíme pečícím papírem.
- Do pánve dáme nasekané vlašské ořechy, mleté mandle, mléko a krystalový cukr. Uvedeme do varu a 10 minut povaříme.
- Směs na nákyp dáme do formy a zalijeme připravenou horkou omáčkou.
- V předheřáté troubě pečeme 60 minut při teplotě 170 stupňů.
- Podáváme teplé.