Jehněčí hřebínek
Ingredience
Jehněčí kotlety |
2 kg |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 hrst |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Troubu předehřejeme na 180C.
- Maso omyjeme, vyčnívající kosti očistíme od masa a zabalíme do alobalu. Ochutíme solí, pepřem, potřeme olejem, poklademe větvičkami rozmarýnu a tymiánu, podlijeme vodou a pečeme zakryté doměkka. Během pečení poléváme šťávou. Po vyjmutí z trouby necháme maso ještě 15-20min odpočívat zakryté alobalem.
- Podáváme s libovolnou přílohou, např.zelenými fazolkami.