Meruňkové hrudky

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Meruňky sušené 40 g
Oříšky piniové 150 g
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 1 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 40 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené meruňky nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy, přidáme lžíci nastrouhané pomerančové kůry a najemno nasekané piniové ořechy. Pak přimícháme škrob.
  2. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, pak do něj pomalu zašleháme cukr a pomerančovou šťávu a směs ze sušených meruněk. Vše důkladně promícháme.
  3. Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkou klademe na papír hrudky. Poté vložíme plech do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme dokud nejsou hrudky lehce hnědé.
  4. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.