Meruňkové hrudky
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Meruňky sušené |
40 g |
Oříšky piniové |
150 g |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené meruňky nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy, přidáme lžíci nastrouhané pomerančové kůry a najemno nasekané piniové ořechy. Pak přimícháme škrob.
- Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, pak do něj pomalu zašleháme cukr a pomerančovou šťávu a směs ze sušených meruněk. Vše důkladně promícháme.
- Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkou klademe na papír hrudky. Poté vložíme plech do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme dokud nejsou hrudky lehce hnědé.
- Po upečení necháme vychladnout a podáváme.