Pistáciové sušenky
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
175 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
240 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 50 porcí
- Asi 2/3 pistácií umeleme a promícháme s moukou. Z bílků, citronové šťávy a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Pak do něj přimícháme skořici a umleté pistácie s moukou. Nakonec zamícháme žloutky a šleháme, dokud nám nevznikne jemná hladká hmota.
- Plech vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- Těstem naplníme zdobící sáček s hladkým nástavcem a na pečící papír tvoříme hromádky a sypeme je zbytkem najemno nasekaných pistácií. Pak vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut.
- Po upečení necháme sušenky vychladnout a podáváme.