Vajíčkový salát se sýrem feta

Ingredience


Cibule červená 1 ks
Křen 30 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Olivy nakládané 20 g
Rajčata 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 200 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 2 l
Zelí hlávkové bílé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, zlehka poklademe vejce a vaříme natvrdo asi 10 minut. Vylijeme vodu, pod studenou tekoucí vodou je opláchneme a necháme vychladnout. Potom je oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odložíme k dalšímu použití.
  2. Hlávkové zelí ostrým nožem nasekáme na tenké pásky, položíme ho do mísy, přidáme oloupanou a na tenké proužky nakrájenou cibuli, osolíme, pokapeme olejem a rukou zelí pomačkáme, aby změklo. Do mísy přidáme na půlky nakrájená rajčata, na kostky nakrájený sýr feta, celé olivy bez pecek, sůl, opět pokapeme olejem, všechny suroviny ještě jednou zlehka promícháme a salát rozdělíme na porce.
  3. Na vrch každé porce položíme připravené čtvrtky uvařeného vejce a posypeme jemně nastrouhaným křenem a salát servírujeme.