Vajíčkový salát se sýrem feta
Ingredience
Cibule červená |
1 ks |
Křen |
30 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Olivy nakládané |
20 g |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
200 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
2 l |
Zelí hlávkové bílé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, zlehka poklademe vejce a vaříme natvrdo asi 10 minut. Vylijeme vodu, pod studenou tekoucí vodou je opláchneme a necháme vychladnout. Potom je oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odložíme k dalšímu použití.
- Hlávkové zelí ostrým nožem nasekáme na tenké pásky, položíme ho do mísy, přidáme oloupanou a na tenké proužky nakrájenou cibuli, osolíme, pokapeme olejem a rukou zelí pomačkáme, aby změklo. Do mísy přidáme na půlky nakrájená rajčata, na kostky nakrájený sýr feta, celé olivy bez pecek, sůl, opět pokapeme olejem, všechny suroviny ještě jednou zlehka promícháme a salát rozdělíme na porce.
- Na vrch každé porce položíme připravené čtvrtky uvařeného vejce a posypeme jemně nastrouhaným křenem a salát servírujeme.