Těstovinový salát s bílou ředkví

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Jogurt bílý 250 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Okurka salátová 100 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Rajčata 200 g
Ředkev bílá 50 g
Ředkvička 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny konzumní 300 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s vařící a osolenou vodou vysypeme těstoviny a podle návodu na sáčku je uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme vychladnout a necháme na další použití.
  2. Salátovou okurku umyjeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme je do mísy, přidáme umyté a na tenké kolečka nakrájené ředkvičky, nasekaný kopr, pokapeme citrónovou šťávou, vysypeme cukr, suroviny promícháme a smícháme s vychladlými těstovinami. Přidáme na půlky nakrájená cherry rajčata, vylijeme jogurt, ten polijeme olejem, zamícháme, podle chuti osolíme a salát porcujeme na talíře.
  3. Ředkev bílou a česnek oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, spolu smícháme a posypeme každou porci na talíři.