Těstovinový salát s bílou ředkví
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
250 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
200 g |
Ředkev bílá |
50 g |
Ředkvička |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny konzumní |
300 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce s vařící a osolenou vodou vysypeme těstoviny a podle návodu na sáčku je uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme vychladnout a necháme na další použití.
- Salátovou okurku umyjeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme je do mísy, přidáme umyté a na tenké kolečka nakrájené ředkvičky, nasekaný kopr, pokapeme citrónovou šťávou, vysypeme cukr, suroviny promícháme a smícháme s vychladlými těstovinami. Přidáme na půlky nakrájená cherry rajčata, vylijeme jogurt, ten polijeme olejem, zamícháme, podle chuti osolíme a salát porcujeme na talíře.
- Ředkev bílou a česnek oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, spolu smícháme a posypeme každou porci na talíři.