Tyrolský závin

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr moučkový 40 g
Cukr skořicový 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 kávová lžička
Hrozinky 1 hrst
Hrušky 6 ks
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Ořechy vlašské 1 hrst
Strouhanka 1 hrst
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku, kypřicí prášek, 2lžíce cukru, vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z citronu.
  2. V hrnku smícháme mléko s rozpuštěným máslem, přidáme jedno vejce a směs zapracujeme do mouky tak, aby vzniklo tužší těsto.
  3. Rozdělíme na dvě poloviny. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenké pláty, posypeme strouhankou, poklademe na kousky nakrájenými hruškami, posypeme rozinkami a ořechy, pokapeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a stočíme do závinu.
  4. Přemístíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200C asi 20minut.
  5. Závin nakrájíme a podáváme posypaný moučkovým cukrem.