Tyrolský závin
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr moučkový |
40 g |
Cukr skořicový |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 kávová lžička |
Hrozinky |
1 hrst |
Hrušky |
6 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Strouhanka |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- V míse smícháme mouku, kypřicí prášek, 2lžíce cukru, vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z citronu.
- V hrnku smícháme mléko s rozpuštěným máslem, přidáme jedno vejce a směs zapracujeme do mouky tak, aby vzniklo tužší těsto.
- Rozdělíme na dvě poloviny. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenké pláty, posypeme strouhankou, poklademe na kousky nakrájenými hruškami, posypeme rozinkami a ořechy, pokapeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a stočíme do závinu.
- Přemístíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200C asi 20minut.
- Závin nakrájíme a podáváme posypaný moučkovým cukrem.