Višňové kostky
Ingredience
Cukr krupice |
75 g |
Cukr moučkový |
200 g |
Džem višňový |
200 g |
Kandované ovoce |
10 g |
Marcipánová hmota surová |
200 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Slivovice |
2 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 24 porcí
- Do misky nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutek, mletý zázvor a vypracujeme hladké těsto. Uděláme z něj váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
- Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme plát. Plech vyložíme pečícím papírem a plát těsta na něj položíme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 12 minut.
- Višňový džem dáme do kastrůlku, přilijeme 2 lžíce slivovice a promícháme.
- Upečený korpus necháme vychladnout, potom jej potřeme višňovým džemem. Marcipánovou hmotu vyválíme na tenký plát a položíme ji na korupus namazaný višňovým džemem. Vložíme zpátky do trouby a pečeme ještě 15 minut.
- Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky a zdobíme kandovaným ovocem.