Višňové kostky

Ingredience


Cukr krupice 75 g
Cukr moučkový 200 g
Džem višňový 200 g
Kandované ovoce 10 g
Marcipánová hmota surová 200 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Slivovice 2 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutek, mletý zázvor a vypracujeme hladké těsto. Uděláme z něj váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
  2. Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme plát. Plech vyložíme pečícím papírem a plát těsta na něj položíme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 12 minut.
  3. Višňový džem dáme do kastrůlku, přilijeme 2 lžíce slivovice a promícháme.
  4. Upečený korpus necháme vychladnout, potom jej potřeme višňovým džemem. Marcipánovou hmotu vyválíme na tenký plát a položíme ji na korupus namazaný višňovým džemem. Vložíme zpátky do trouby a pečeme ještě 15 minut.
  5. Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky a zdobíme kandovaným ovocem.