Pomerančové koláčky s pálenkou
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Cukr moučkový |
175 g |
Džem pomerančový |
3 polévková lžíce |
Likér pomerančový |
1 polévková lžíce |
Marcipánová hmota surová |
200 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Slivovice |
4 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 24 porcí
- V míse utřeme máslo s cukrem, přimícháme 75 g moučkového cukru, mouku, žloutky a utvoříme tuhé těsto. Z těsta uděláme váleček, zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
- Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme placku, ze které pomocí vykrajovátka vykrajujeme kolečka. Plech vyložíme pečícím papírem a vykrojená kolečka na něj klademe.
- Marcipánovou hmotu promícháme se zbytekem moučkového cukru, bílkem a 2 lžícemi slivovice. Marcipánovou hmotu vložíme do zdobícího sáčku a na všechna kolečka nastříkáme kroužky.
- Plech s koláčky vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 15 minut. Potom plech vyjmeme a necháme koláčky vychladnout.
- V kastrůlku smícháme pomerančový likér, 2 lžíce slivovice, 3 lžíce pomerančového džemu a vychladlé sušenky směsí naplníme. Poté můžeme podávat.