Velikonoční zajíčci s mandlemi

Ingredience


Cukr moučkový 150 g
Mandle 125 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná 300 g
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mandle spaříme, zbavíme slupky a nasekáme.
  2. V míse smícháme mouku, mandle, máslo, vejce, moučkový cukr a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta utvoříme váleček, zbalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.
  3. Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme placku. Pomocí vykrajovátka z placky vykrajujeme zajičky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Zajíčky potřeme rozšlehaným žloutkem se smetanou a zdobíme mandlovými lupínky. Troubu předehřejeme na 180°C a zajíčky pečeme asi 15 minut.
  4. Po upečení necháme vychladnout a poté podáváme.