Ořechové koláčky s višňovým džemem

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Džem višňový 250 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Ořechy vlašské 150 g
Slivovice 2 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vále smícháme mouku, umleté vlašské ořechy, přidáme cukr, vanilkový cukr, žloutek a máslo. Vypracujeme hladké a tuhé těsto, utvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.
  2. Těsto vyndáme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme placku, ze které vykrajujeme kolečka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C a koláčky pečeme asi 15 minut. Po upečení necháme koláčky vychladnout.
  3. V misce smícháme višňový džem se slivovicí a takto připravenou hmotou promazáváme koláčky a slepujeme je. Nakonec koláčky obalíme v moučkovém cukru.