Koláčky s vaječným krémem
Ingredience
Cukr krystal |
60 g |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1.75 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
175 g |
Muškátový oříšek |
1.5 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme moučkový cukr, máslo, vepřové sádlo a zpracujeme na drobenku. Přidáme vodu a vypracujeme tužší těsto.
- Těsto dáme na pomoučněný vál a 5 minut hněteme. Poté zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladit.
- Vejce a cukr ušleháme, přidáváme mléko a muškátový oříšek a promícháme. Vznikne nám vaječný krém.
- Těsto rozdělíme na 15 dílků, vytvoříme kruhové placky a naplníme jimi mělké formičky a těsto upěchujeme.
- Naplníme je krémem a v předehřáté troubě pečeme při teplotě 150°C 30 minut.
- Necháme vychladit, posypeme muškátovým oříškem a podáváme teplé či studené.