Koláčky s vaječným krémem

Ingredience


Cukr krystal 60 g
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 1.75 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 175 g
Muškátový oříšek 1.5 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme moučkový cukr, máslo, vepřové sádlo a zpracujeme na drobenku. Přidáme vodu a vypracujeme tužší těsto.
  2. Těsto dáme na pomoučněný vál a 5 minut hněteme. Poté zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladit.
  3. Vejce a cukr ušleháme, přidáváme mléko a muškátový oříšek a promícháme. Vznikne nám vaječný krém.
  4. Těsto rozdělíme na 15 dílků, vytvoříme kruhové placky a naplníme jimi mělké formičky a těsto upěchujeme.
  5. Naplníme je krémem a v předehřáté troubě pečeme při teplotě 150°C 30 minut.
  6. Necháme vychladit, posypeme muškátovým oříškem a podáváme teplé či studené.