Jablka pečená s lesními plody
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Jablka |
4 ks |
Mandle plátky |
15 g |
Nové koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Ostružiny |
100 g |
Skořice celá |
1 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
2 kávová lžička |
Víno portské |
3 dl |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Žloutkový krém |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů, umyjeme a osušíme jablka. Nařízneme dokola slupku u každého jablka, lépe se propečou.
- Z jablek vykrájíme jadřince a nalijeme dovnitř citronovou šťávu.
- Smícháme v míse ostružiny, mandle, cukr, citronovou kůru, nové koření a směs dáme do jablek.
- Do zapékací nádoby nalijeme portské víno, přidáme skořici a 40 minut pečeme. Poté slijeme vypečenou šťávu do pánve a jablka ponecháme v teple.
- Vyndáme skořici a přidáme do pánve pastu z vody a solamylu. Zahříváme do zhoustnutí.
- Žloutkový krém zahřejeme k bodu varu, jablka přelijeme omáčkou z pánve a podáváme s teplým krémem.