Jablka pečená s lesními plody

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Jablka 4 ks
Mandle plátky 15 g
Nové koření mleté 0.5 kávová lžička
Ostružiny 100 g
Skořice celá 1 ks
Solamyl - bramborový škrob 2 kávová lžička
Víno portské 3 dl
Voda pitná 2 polévková lžíce
Žloutkový krém 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů, umyjeme a osušíme jablka. Nařízneme dokola slupku u každého jablka, lépe se propečou.
  2. Z jablek vykrájíme jadřince a nalijeme dovnitř citronovou šťávu.
  3. Smícháme v míse ostružiny, mandle, cukr, citronovou kůru, nové koření a směs dáme do jablek.
  4. Do zapékací nádoby nalijeme portské víno, přidáme skořici a 40 minut pečeme. Poté slijeme vypečenou šťávu do pánve a jablka ponecháme v teple.
  5. Vyndáme skořici a přidáme do pánve pastu z vody a solamylu. Zahříváme do zhoustnutí.
  6. Žloutkový krém zahřejeme k bodu varu, jablka přelijeme omáčkou z pánve a podáváme s teplým krémem.